Omgeving

De voerstreek ontdekken

Het is een must om in de Voerstreek even een stop te houden en te genieten van de veranderende diversiteit van de streek, de natuur die verzacht, de speelse organische kracht.


Rondom ’s Gravenvoeren liggen de glooiende velden en de oude bossen. Warm en gonzend in de zomer, ingetogen tijdens de winter. ’s Ochtends vroeg onthult de sluimerende ochtendnevel slechts subtiel en bijna discreet de velden en bossen. ’s Middags kun je her en der een verloren postkaartgezicht ontwaren. Dit wisselende schouwspel verklaart meteen waarom de Voerstreek de verzamelplek is voor genieten.

Zes dorpjes in één. De zintuigen worden hier op alle manieren geprikkeld: De stilte is er een weldaad voor je oren, de geuren van de natuur zijn een streling voor je neus, de prachtige natuurgezichten een zegen voor je ogen… en de heerlijke streekgerechten zetten je smaakpapillen meteen in werking.


De Voerstreek is een plaats om te genieten op mensenmaat. Een streek die het beste van de twee werelden weet te verenigen: aan de ene kant het panaroma van de natuur waar je naar hartenlust kan wandelen en fietsen, het huiselijke, warme, het dorpse en aan de andere kant vlakbij enkele historische, bruisende steden zoals Luik, Maastricht, Aken Tongeren, Hasselt, waar je kan shoppen naar hartenlust, kan genieten van kunst, cultuur, lekker eten en ’s avonds een stapje in de wereld kan zetten. Je nachtrust vind je dan weer terug in de Voerstreek, in het hart waar drie landen verenigd worden: België, Nederland en Duitsland. Interessante links
NEEM ALVAST EEN INKIJKJE

Subscribe